Hvordan skrive gode alt-tekster til bilder?
En god alt-tekst til et bilde du publiserer på Internett kan være den lille forskjellen som gjør at folk finner deg før dine konkurrenter. Så hva dreier alt fuzzet seg om i forhold til såkalte metabeskrivelser for bilder?
I følge læreboken skal alternative tekster, eller alt-tekster, fortelle hva bilder inneholder så konkret som mulig slik at både synshemmede og søkemotorer kan forstå hva som er avbildet. En ekstra god tekst holder seg under 125 tegn, og gjør i tillegg bruk av relevante nøkkelord på en naturlig måte.
Tilpasningsevne skiller vinnere fra døgnfluer i kampen om nettsalg. BrucSEO Lee
Tro ikke at du kommer noen vei med fancy oppsyn alene. BruSEO Lee her, klar til å banke ny lærdom inn i hodet ditt! Jeg ble ikke en SEO-autoritet på grunn av mitt nydelige gule antrekk. Uansett hvor stilig det er, så var det årelang SEO-terping og øye for detaljer, som alt-tekster, som bygget mitt rykte.
Forskjellen på alt-tekster og metabeskrivelser
Metabeskrivelse er en samlebetegnelse på kort tekst som oppsummerer hva noe er. Den viktigste metabeskrivelsen for et bilde er beskrivelsen av bildet for søkemotorer, også kjent som «alt-tekst». Koden som brukes for å legge inn denne teksten refereres ofte til som alt-attributt. Det siste vil altså si en beskrivelse som fylles inn når du publiserer bildet via plattformer som WordPress, Wix eller Squarespace. Alt-tekst blir av folk flest gjerne brukt synonymt med metabeskrivelser fordi det er det viktigste momentet for SEO.
Før jeg ble One-Inch Punch-mester drev jeg med ulisensiert SEO-kjemping i de mørkeste bakgatene på Internett. Jeg måtte spre mitt eget navn til hver eneste nye tilhenger. Og ikke før jeg hadde klasket tusenvis av bilder med mine meritter i hånda til haugevis av mulige kunder, begynte bransjen å få øynene opp for BruSEO Lee.
På samme måte bruker du alt-tekster. Disse beskrivelsene synes ikke direkte på selve nettsiden, men gjør bildene lettere og forstå for søkemotorene og andre som ikke kan lese vanlig skrift. Det betyr at mengden bilder med gode metabeskrivelser påvirker sjansen for å dukke opp i Google-søk, og for indeksering av innhold hos Google.
Indeksering av innhold hos Google er forklart i denne One-Inch Punchen. Haaaiii-JA!!
SEO-blogg gutta sammenligner Google med en sheriff og Internett med det ville vesten. Selv ser jeg mye av min gamle one-inch læremester i Google. Han fikk med seg hver eneste lille detalj jeg forbedret, slik som Google får med seg hva som står i dine metabeskrivelser. Dette tar de med i sin vurdering av hvor relevant ditt nettsted er i sin egen bransje.
5 tips for gode alt-tekster
RIKTIG FREMGANGSMÅTE | |
Alltid slik | Beskriv bildet nøyaktig |
Aldri slik | Ikke skriv selvsagte ting |
Antall tegn | Max 120-125 anbefalt |
Nøkkelord 1 | Bruk nøkkelord om mulig |
Nøkkelord 2 | Bruk nøkkelord om naturlig |
Google får også med seg om du prøver å lure inn nøkkelord for å bli lagt merke til. Det vekker minner til min egen aspiranttid. Triksing virker aldri! For hvert støtte-steg jeg tok kom det en one-inch punch rett i solar plexus. Google er like nådeløs, og utviser alle som farer med juks og fanteri. Derfor er det viktig at du finner en måte å bruke nøkkelord som faller seg naturlig for motivet på bildet.
En annen grunn til at gode metabeskrivelser for bilder er viktig, er at veldig mange brukere gjør bildesøk på Google. Det er med andre ord en gyllen mulighet til å bli funnet i søkemotorene. Dersom du glemmer å fylle ut metainformasjon på dine bilder, går du glipp av denne sjansen for gratis markedsføring av din bedrift på nett.
Gode bilder skaper kanskje enda lettere klikk enn gode overskrifter. Gjør du deg flid med å finne unike bilder, er jobben så godt som bortkastet dersom du ikke sørger for å gjøre de så søkbare som mulig. Gjør det til en vane! Snart skriver du ALT-tekst like ledig som jeg puncher SEO-tips rett inn i skolten din. Ka-Pow!!!
Klikk her for å lese vårt blogginnlegg om hvordan riktig bildebruk skaper salg og kundetrafikk på ditt nettsted. Her vil du se eksempler på ALT-tekster og annen metainformasjon for bilder.
VIDERE LESNING:
Moz: What is Alt Text?