følg oss

Sentralbord: 928 00 333 (08.00-16.00)

 > The One-Inch-Punch – Lynrsk SEO-hjelp  > Hvordan hindre indeksering av WP-sider hos Google?

Hvordan hindre indeksering av WP-sider hos Google?


Noen ganger ønsker du kanskje ikke at Google skal se dine WordPress internettsider. Da må søkemotorene hindres fra å indeksere de! Men hvordan gjøres det? For øyeblikket finnes det to måter å skjule WordPress-sider for Google eller andre søkemotorer. Den enkleste måten er å gjøre det med en plug-in (programutvidelse) som heter Yoast SEO. Den litt mer avanserte måten er å redigere koden til nettsiden eller headeren til nettsiden.

Merk at det lenge har vært vanlig å blokkere nettsider ved å rediger en fil som heter «robot.txt». Denne praksisen har den siste tiden blitt avleggs, mest fordi Google selv har gått ut og sagt det robot.txt-filen ikke bør brukes for å skjule nettsider.

BruSEO Lee står klar til kamp i sin one-inch-punch posisjon.

Alle har sine negative sider. De smarte skjuler dem for omverdenen.
BrucSEO Lee

Hindre indeksering av nettsider med to metoder!

Hei! BruSEO Lee her! Valg av verktøy er like viktig på Internett som i One-Inch Punch-bransjen. Jeg ble ikke læremester i SEO, ved å trene med feil verktøy. Yoast guider deg på rett sti når BruSEO er opptatt med å banke inn lærdom i hodene på alle som kaster seg inn i Internettkampen på utkikk etter oppmerksomhet.

Yoast er nyttig fordi det hjelper alle som bruker WordPress å tilpasse sitt nettsted slik at det er i tråd med Google sin filosofi om kvalitet. Kun de som følger Google sin tankegang vil få sjanse til å komme høyt opp i Google-søk, eller SERP som vi sier på fagpråket.

Følg med når BruSEO snakker! Nå blir det teknisk i to avsnitt: Yoast SEO hjelper deg å justere din nettsider for god SEO, inkludert å hindre indeksering av sider som kan hemme din rangering hos søkemotorene. Med Yoast SEO installert får hver nettside «advanced settings». Der kan du gå inn å finne en drop-down-meny som heter «Meta robots follow». På denne menyen velger du «noindex», og deretter klikker du nofollow-knappen.

skjermdump viser hvilke valg man må gjøre i WP for å hindre indeksering av nettside ovenfor søkemotorene.

Den andre og mer avanserte måten å skjule en internettside fra Google, er å benytte noe som heter «Robots meta tags». Det vil si at du går inn i html-koden til nettsiden (eventuelt http-koden til headeren) du vil blokkere, og legger inn en kodelinje som forteller Google at de skal overse siden. Den vanligste kodelinjen for å blokkere siden er følgende:

 

<meta name=”robots” content=”noindex” />

Tabell: Metoder for skjule nettsider for søkemotorer

 Metode YOST ROBOTS META TAGS
Steg 1 Innstaller Yoast Gå til aktuell nettsiden
Steg 2 Gå til aktuell nettside (backend) Gå inn i html for nettsiden
Steg 3 Klikk «Advanced settings» Ev. gå inn i html for sidens header
Steg 4 Finn «Meta robots index» Finn lenken til siden
Steg 5 Velg «Noindex» Skriv kode mellom «a» og «href»
Steg 6 Klikk «nofollow» Kode: «rel=”nofollow”»

Tabell: Metoder for skjule nettsider for søkemotorer

 

 

 Metode YOST
Steg 1 Installer yost
Steg 2 Gå til aktuell nettside (backend)
Steg 3 Klikk “Advanced settings”
Steg 4 Finn “Meta robots index”
Steg 5 Velg «Noindex»
Steg 6 Klikk “nofollow”
 Metode ROBOTS META TAGS
Steg 1 Gå til aktuell nettside
Steg 2 Gå inn i html for nettsiden
Steg 3 Ev. gå inn i html for sidens header
Steg 4 Finn lenken til siden
Steg 5 Skriv kode mellom «a» og «href»
Steg 6 Kode: «rel=”nofollow”»

Hvorfor hindre indeksering hos søkemotorene?

Hvorfor er det ønskelig å blokkere egne nettsider for Google? Det er litt det samme som å spørre hvorfor det er gjerder rundt byggeplasser. Noen ganger har du innhold som er under oppbygging, eller som krever jevnlig oppdatering. Store bedrifter har ofte mange landingssider, som er bygget på maler, og derfor ser alt for like ut i Google sine øyne. Dette er sider som kan tolkes feil om de ikke sees i rett kontekst. Da er det bedre å skjule dem for Google, slik at du ikke rangeres ned unødvendig.

Lær av erfaringen til gode gamle BruSEO Lee. Ingen tok meg seriøst før jeg ledet oppmerksomheten vekk fra min deilige kjeledress og opp til mine never av stål. Så snart folk fikk øynene opp for kraften bak One-Inch Punch, var det ingen som dømte BruSEO. Men jeg hadde nok nådd toppen fortere om jeg hadde gjemt den siden av meg selv i starten. Skjul dine sider som kan tolkes feil! Ikke stikk kjepper i hjulene på din egen nettbedrift!

BruSEO Lee i slår sitt one-inch-punch. Ovenfor står det "vil du lære BruSEO moves? Gi museknappen en Krav maga-kilevink og start nå!"